Rowans & Sherpa's Programma
 
 

Lentekamp 2007


Dit zijn de foto's van het lentekamp 2007.
Dit was een weekendkamp met de Scouts en Explorers samen.
Vrijdagavond hebben we eerst meegeholpen bij de dodenherdenking.
We hebben de fakkels aangestoken in het Liberty Park bij de eeuwige vlam en zijn daarna in een stille tocht naar de kerk gelopen. Daar hebben we kransen gelegd. Daarna hebben we ook nog de vlagceremonie gedaan en de vlam aangestoken bij het bevrijdingsmonument.

Zaterdag overdag zijn we bij de brandweer in Vierlingsbeek op bezoek geweest.
We hebben daar allerlei oefeningen gedaan zoals een bewusteloos lichaam (pop) redden uit een kamer. Die kamer stond vol rook, er brandde vuur en er stond een gasfles te sissen!
Andere oefeningen waren het openknippen van een auto, brandslangen koppelen, ademen met perslucht, parcours met de brancard en een voorlichtingsvideo over de brandweer.
Ook was er een water-overbreng-parcours dat geblinddoekt afgelegd moest worden, op aanwijzing via portofooon.
En natuurlijk moest er ook geblust worden!
Gelukkig was het erg mooi weer dus was het helemaal niet zo erg om af en toe nat te worden, maar het water was wel koud!

's Middags zijn we op het schaartven geweest waar het water nog wel koud was, maar op de strandheuvels was er toch veel lol.
's Avonds hadden de Explorers een spooktocht voor de Scouts georganiseerd. Die was wel heel erg spannend!

Deze foto's zijn pas in 2009 op de site gezet, met excuses voor de vertraging.

Alle foto's zijn kleiner gemaakt voor op internet. Wil je een foto graag in origineel formaat hebben, bijvoorbeeld om te laten afdrukken, klik dan met je rechtermuisknop op die foto, kies "Eigenschappen", selecteer alles wat er bij "Adres" staat en mail dat naar Martijn.
 
 
 Explorers@ScoutingOverloon.nl