Wij doen al vanaf het begin elk jaar mee aan de dodenherdenking op 4 mei.
Wij verzamelen dan met alle speltakken in het Oorlogsmuseum of bij de onderduikerskapel, waar een verhaal verteld wordt over de oorlog en hoe dat helaas nog vaak te vergelijken is met hedendaagse gebeurtenissen.
Hierdoor blijven we aan jeugd vertellen wat er vroeger vooral in Overloon is gebeurd en waarom het zo belangrijk is om op deze dag de mensen te herdenken die door dit geweld om het leven zijn gebracht, vooral in de strijd om onze vrijheid.
Tijdens deze vertelling worden de fakkels aangestoken, waarmee we vervolgens een stille tocht lopen naar de kerk. Ook hier worden enkelen van onze jeugd betrokken bij de vertellingen.
Na de herdenkingsmis gaan we naar herdenkingsmonument op het 14 Oktoberplein, waar de Fanfare dan Koraalmuziek staat te spelen.
Bij dit monument leggen we de bloemenkransen, samen met een delegatie van het gemeeentebestuur.
De Fanfare trompettist speelt dan "The Last Post" waarna we, om 20:00 uur, 2 minuten stil staan bij onze vrijheid.
Daarna ontsteken we het Bevrijdingsvuur met onze fakkels en dan speelt de Fanfare het Wilhelmus.
Helaas kan de herdenking dit jaar niet op deze manier vorm gegeven worden i.v.m. het corona virus.
Iedereen die muziek kan spelen wordt door de stichting "Herdenking Slag om Overloon" en het Nationaal Comité 4 en 5 mei gevraagd om (vanaf precies 19:58:30) vanuit huis de Taptoe te spelen.
Deze lijkt erg op de Last Post, maar is iets anders. Alle informatie hierover is te vinden op de website van Nationaal ComitÉ 4 en 5 mei.
Ook kan de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam op televisie worden gevolgd. Ook hier worden de kransen traditioneel gedragen en gelegd door Scouts, maar ook dat moet helaas worden aangepast.
Omdat bij het dragen van een krans geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden, zijn hiervoor twee Scouts gevraagd uit één gezin, die dit vorig jaar ook al hebben gedaan en dus precies weten hoe dit moet.