Explorers Algemene info
 
 

Wilde ideeŽn? Grootse plannen? Verborgen talenten?
Bij de Explorers kun je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting.

Iedereen tussen de 14 en 18 kan Explorer worden.

Explorers is de nieuwe verzamelnaam voor Rowans (jongens) en Sherpa's (meisjes).
Explorers hebben het zelf voor 't zeggen. Explorers maken hun eigen programma.

Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot berg beklimmen, van filmavond tot disco, van kampvuur met bbq tot afzien op de Ourthe...

Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Naar de Wereld Jamboree in Thailand. Niks is onmogelijk.

Bij de Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.

Organisatietalent
Plannen maken is ťťn. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Explorer ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z'n eigen rol in het team. De organisator coŲrdineert de voorbereiding en uitvoering van het plan. De contactpersoon zoekt externe hulp indien gewenst. De opinieleider zorgt dat iedereen z'n ei kwijt kan over het plan. En de creator zorgt dat iedereen in actie komt. Alle taken die er zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van een activiteit komen aan bod.

Ruimte en respect
Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten. Maar Explorer ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je wilt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent tenslotte lid van een internationale vereniging. Als Explorer heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Begeleiding
Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden.

Samen
Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. Samen brassen, samen dokken.

Op expeditie
Ook het zomerkamp organiseer je zelf. Explorers gaan op expeditie. Geen kleinigheid. Wel avontuur. Vaak letterlijk over de grens. Op pad met je rugzak. Wildkamperen waar dat kan. Zwerven in Zweden. Klimmen in Kandersteg. Een speeltuin bouwen in Noord-Ierland. KanoŽn in Canada. Allemaal al gedaan door Explorers.

De Explorers komen elke twee weken bij elkaar. Ze verzamelen normaal gesproken op de bovenverdieping van de blokhut en houden het programma dan van 20:00 tot 22:00 uur.
Voor iedereen die bij ons Explorer is of wordt, zal hier binnenkort een informatiebrief worden gepubliceerd waarin alle benodigde informatie zal zijn opgenomen.
Vragen kunnen voor die tijd natuurlijk per mail worden gesteld!

Als je te oud wordt voor de Explorers (18+), kun je eventueel bij de Leiding komen!
Je valt dan een jaartje onder de RoverscoutsRoverscouts, een Jongerentak waarbij we je opleiden tot volwaardig leider of leidster.

 
 
 Explorers@ScoutingOverloon.nl
Scouting St. Theobaldusgroep Overloon, afdeling Explorers   explorers@scoutingoverloon.nl