Scouts - Algemeen
 
 

Welkom bij de Scouts

De Scouts zijn jongens (Verkenners) en meisjes (Gidsen) tussen 11 en 14 jaar oud.
Bij de Scouts wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten?

Een Scout ontwikkelt z'n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Zelf brood bakken op een vuurtje, vlot varen, bruggen bouwen van touw en hout, kamperen onder een zeiltje, bosspellen spelen, schaatsen... je kunt het zo gek niet bedenken.

Als je lid wordt van de Scouts krijg je te maken met je eigen ploeg. Dit heet een patrouille. Het is een groepje van ongeveer zes Scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De een is een kei in pionieren, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur branden. In een ploeg leer je van elkaar.
Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen ploeg in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad met kaart en kompas.

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen.
O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je straks 15 bent en naar de Explorers gaat, kan jij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van.

De Scouts draaien groep op vrijdagvond van 19.00 tot 21.00. Elke bijeenkomst start en eindigt in de blokhut.
Wil je meer informatie stuur dan even een e-mailtje naar scouts@scoutingoverloon.nl.


 
 
Scouts@ScoutingOverloon.nl